SUNNUNTAI

Viimeinen aamu, joten herätys aikaisin. Suunnitelmana sinkoilla ottipaikalta toiselle. Suuntana itä, etelä ja länsi.

Lähdimme Jukan kanssa rannasta puoli kahdeksan aikaan. Aamu oli pilvinen ja tuultakin oli jonkun verran. Ilma haisi kalalle.

Heti ensimmäisestä paikasta vetäisimme kolme haukea.

Seuraavalta paikalla jouduimme heittelemään vähän pitempään. Sitten heitin Nilsuni jo useampaan kertaan heitetylle paikalle, kun joku imaisi kapulani suuhunsa. Tärppi oli todella pehmeä, enkä tajunnut edes sitä heti kalaksi. Ensimmäisestä potkusta seurasi jonkunlainen jälkivastaisku. Potkut olivat selvät. "Nyt on jööti!" Venkoilua vedessä ja sitten muutama syöksy. Kala näyttäytyy ja tuomitsen sen kutoseksi. Näyttää olevan hyvin kiinni. Sanon Jukalle, että koukkaan sen itse. Olemme lähellä rantaa, joten ajelen vähän ulommas. Kala tietysti vähän hermostuu, mutta suostuu silti tulemaan vähän perässäkin. Joitain syöksyjä tehtyään tulee koukkausetäisyydelle. Pienen tähtäilyn jälkeen osun leuankärkeen ja nostan kalan veneeseen. Taitaakin olla isompi. Samalla muistan, että tuhlasimme edellisillan kalaan loput filmit, enkä muistanut mökillä vaihtaa sitä. No Jukalla on onneksi kamera ja muutama kuva otettiin. Kala tuntuukin edellisiltaista painavammalta. Jukan vaaka vahvistaa asian. 8.05 kg. Kalastajiin tutustumisen jälkeen kala takaisin veteen aamiaiselle.

Jatkamme heittelyä ja ainakin Jukka vetäisee paikalta hauen. Seuraavalla paikalla mun Nilsu jatkaa kalankeräämistään. Mutta ei kauaa. 5 hauen jälkeen vaappu haudatiin mereen. Jäi nimittäin pohjassa olleeseen puuhun kiinni, eikä edes Nokku pelastanut sitä.

Sen jälkeen syönti hieman hyytyikin. Löysimme kuitenkin vielä parin saaren välistä mukavan haukisuman, mutta kaloja ei montaa ylös saatu.

Sen jälkeen Jukka kaivoi pakistaan pedoNilsun ja alkoi poimia kaloja mua selvästi parempaan tahtiin. Isompia ei kuitenkaan enää kohdattu.

Seiskan paikallakin kalan koko oli pienentynyt. Jukka sai 2.9-3.1-kiloisen, jota ei kuitenkaan punnittu. Mielessä oli vähän kookkaammat kalat.

Muutaman hiljaisen paikan jälkeen vetäisimme tuplatärpistä hauet. Kello alkoi lähestyä kahtatoista, joten päätettiin lopettaa siihen. Hauet Jukalle 8-7. Matkalla kohti mökkikylää Perttukin ilostutti soitollaan. Normaalin "Mistä tuli, mistä tuli?" kysymyksen tilalla tuli mm. "Millä siimalla sait?" Niin ja Inkoossa oli kuulemma kalojen osalta hiljaista.

Muutama vene oli jo tullut rantaan. Kalaa ei ollut tullut kovin hyvin, ei myöskään isompia. Alkoi näyttää siltä, että saisin raahata kauniin haukitaulun taas kotiini. Menimme pakkaamaan, syömään ja siivoamaan mökkiä. Kun alettiin saada hommat kuntoon, lähdin etsimään Laria, josko olisi valmis kotimatkalle. Kaikki muutkin olivat jo tulleet rantaan. Suoritimme Hötkyn kanssa keltaisen paidan vaihdon, kun selvisi että kalani jäi reissun suurimmaksi. Paita tai Hötky oli uinut, joten eipä tullut vetäistyä sitä enää päälle.

Raahasimme kamat venerantaan ja pakkasimme Busterin täyteen. Lupasimme vielä viedä Pakinkin kamoineen samalla mantereen puolelle. Hieman syvällä uiden M lähti 4 miestä viikonloppukamoineen liikkeelle. Plaaniin nousu ei ollut kuitenkaan ongelmallista. Enemmän häiritsi toiseen laitaan pakattu miehistö.

Hetken päästä olimme mantereen puolella heittelemässä kamoja rantaan. Veneennostokin sujui kivuttomasti. Kamat autoon ja kotia kohti. Matkalla pudotimme veneen paikalleen. Lari ja Jukkakin pääsivät kotiin. Ja lopulta minäkin, kerrankin ihan valoisan aikaan. Enkä edes kovin väsyneenä, mutta sitäkin onnellisempana. Olihan takana loistoreissu.

Rami


Ramin 8.05 kg

Sama kala