LAUANTAI

Edellisillan partyistä huolimatta heräsimme Jukan kanssa ajoissa. Vetäisimme kunnon aamiaisen ja sitten herätimme Mikon ja Klausin. Fikkarilla naamaan ja kovaa huutoa. No, itsehän halusivat herätyksen... Eikä tietenkään ollut kostoa yön herätyksestä. Olivat muuten todella mukavaa mökkiseuraa. Valitettavasti heidän ensimmäinen POKAn reissu meni osin pilalle lauantain koneongelmien takia.

Otimme kalakamat mukaan ja kävelimme mökistä rantaan. Buster odotteli asiallisessa satamassa innokkaita kalamiehiä. Olihan edellispäivänä veneeseen noussut 46 haukea.

Suunnaksi otimme lännen. Aamu sujui todella tahmeasti. Ei syönyt. Aurinkokin alkoi paistaa. Ei hyvältä näyttänyt.

Lopulta Jukka alkoi heitellä hinttiBomberia. Jukka vetäisikin 4 haukea. Mulla ei toiminut mikään.

Vihdoin Monsteri pelasti mut ja saan päivän ensimmäisen haukeni. Koska syönti oli umpisurkea, päätimme lähteä edellispäivän haukihelvettiin. Parhaimmillaan kalaa oli ollut joka heitolla kiinni. Nyt paikka antoi vain muutaman hauen. Aloimme hyytyä. Jukka heittelikin Zalttia väärinpäin. Mä kokeilin välillä Räsästä ja sain jopa hauen.

Päätimme jo siirtyä ahvenenkalastukseen. Mutta tuulen osuessa sopivasti erään saaren reunaan käänsinkin keulan saarta kohti. Yllättäen kalaa oli pakkautunut siihen runsaasti. Paljon tapahtumia, mulle jopa kolmosen seurio. Ylös ei tainnut tulla kuin 2-3 haukea.

Innostuksestamme huolimatta päätimme kokeilla ahvenenjiggausta. Yllättäen ekaa pakkaa ei gepsistä huolimatta löytynytkään. Jotain nousua oli, mutta ei mitään sellaista mitä kartassa luvattiin. Seuraavalla pakalla oli jo vene. Eli emme jiganneetkaan koko reissulla ahventa...

Takaisin haukien joukkoon. Viikonlopun kunniaksi veneitä pyöri ympärillä aivan eri tahtiin kuin alkupäivinä. Taas yksi ehti ennen meitä paikalle. Heittelimme vähän sekundapaikan. Ei kaloja. Toinen vene häipyi, joten päätimme ratsata paikan. Siitä selvimmästä paikasta ei tietenkään tullut mitään, kun olivat pitkään sitä pommittaneet. Piti heittää vähän huonommalta vaikuttava paikka ennen kuin kolmonen iski Monsteriin. Muita ei paikalta saatu. Seuraavaksi heitämme hiekkarannan muutaman heinän reunan. Jukalle kolmonen, mulle pienempi.

Iltapäivästä siirryimme edellispäivän isompien ottialueille. Ei mitään. Lienee osasyynä edestakaisin viuhuvat kalaveneet.

Taktiikkamuutos. Kalastamme vähemmän selviä paikkoja. Heti ensimmäinen saaren reuna osoittaa taktiikkavalinnan oikeaksi. Molemmille hauet. Innostumme ja jatkamme samalla linjalla. Kaloja alkaa tulla ihan kohtuutahtiin. Ilta alkaa hämärtää. Mun Nilsu tuntuu toimivan sillä hetkellä paremmin kuin Jukan Bomber.

Erään saaren reuna näyttää hyvältä. Aluksi ei mitään. Taskun kohdalla Jukka suorastaan tarjosi mulle ottipaikkaa. Jukka oli reissulla muutenkin keulahomona todellinen herrasmies. No heitin paikalle. Kelailin hitaasti, ei mitään. Nilsun tullessa veneen viereen pysäytin sen. Siimaa oli ulkona metrin verran. Perään ilmestyi kala jota ei voinut olla huomaamatta. Pitkään katsoimme kummalla kestää pitempään pokka. Mulla kesti. Hauki tälläsi kiinni Nilsuun ja syöksyi samalla kohti veneen keulaa. Jouduin syöksymään Jukkaa kohti, että sain vastaiskun. Hauki onneksi vetäisi saman tien siimaa ulos. Syöksyn jälkeen kala tulee näkyviin. Ei ole kuin peräkoukusta kiinni. Jukka tarjoutuu koukkaajaksi. Hyväksyn tarjouksen, kun ei ole kunnolla kiinni. Muutamien syöksyjen jälkeen kala tulee koukattavaksi. Koukkaus, kala ilmaan ja putoaa, mutta pysyy kiinni. Väliin syöksy ja uusi yritys. Taas kala ilmaan, mutta ei vieläkään mene koukku läpi ja kala putoaa taas. Meinaan jo laittaa silmät kiinni, mutta ilokseni huomaan, että etukoukku jää päälaelle kiinni lisäavuksi. Vielä vaisu syöksy ja kala on taas veneen vieressä. Tällä kertaa Jukka hoitaa homman hienosti. Kala veneeseen ja huomaan, että jalkani tärisevät. Syksyn ensimmäinen kunnon hauki ja jännittävä väsytys. Jukka kuvailee ja mä punnitsen. 7.10 kg. Päästän kalan takaisin. Kalastamme paikan tarkkaan, mutta tällejä lukuunottamatta muita kaloja ei tule.

Seuraavalla paikalla Jukalle tälli, jonka korjaan perässä tulevalla Nilsullani sikana talteen. Sitten pimenee sen verran, että päätämme lopettaa.

Lopulta haukia tuli ihan kohtuullisesti. Mulle 14 ja Jukalle 11.

Rami


Jukan kolmonen

Ramin 7.10 kg hauki

Punnitus

vapautus