poka

logo Polyteknikkojen Kalastusseura POKA
Sällskaplig samvaro för fiske och rekreation

TKY:n ainoa kalastusalayhdistys panostaa leveällä sektorilla: Pyrimme harrastamaan kaikkia kalastuksen muotoja ! Vankimmin ovat edustettuina perinteiset hauen ja taimenen heittokalastus, perhokalastus ja pilkkiminen eri muodoissaan. Olemme viime vuosina harrastelleet lisäksi myös hauen ja kuhan vetouistelua, jigistelyä, madepilkintää, spinfluga- kalastusta, ongintaa jne. Suuria kaloja on saatu hirvittäviä määriä ja uusia kalastusmuotoja haetaan vanhojen rinnalle jatkuvasti.

POKAn toiminta koostuu pikkujoulusta (joulukuussa), vuosikokouksesta (helmikuussa), vaalikokouksesta (marraskuussa), kaikille jäsenille avoimista hallituksen kokouksista, kevään ja syksyn haukiretkistä Ahvenanmaalle tai Houtskariin, kesän pitkistä kalastusretkistä (mm. Käsivarteen ja Tenolle), vuosittaisesta 4-5 saunaillasta, erilaisista kursseista (perhokurssit, vaappukurssi yms), satunnaisista ekskursioista (mm. Rapala) ja kymmenistä pienistä kalastustapahtumista. Jos harkitset retkelle lähtöä, lue ensin POKAn matkaehdot, niin tiedät mitä nimen laittaminen listaan käytännössä tarkoittaa. Toimintaa tukemassa on Laajalahden rannalla säilytettävä soutuvene. Kaikesta tästä kerätään arvokasta perinnetietoa ja parhaat jutut julkaistaan vuosittain POKAn Tappajahauki-lehdessä.

Erilaiset (pienimuotoiset) kalastuskilpailut ovat tärkeä osa POKAn vuosiohjelmaa. Jäsenten välinen kalakuninkuuskilpailu kestää vuosittain pikkujoulusta pikkujouluun ja siinä pyydetään ns. pinnarajat ylittäviä kaloja ja ilmoitetaan niitä erillisillä lomakkeilla kilpailuun. Eniten pisteitä saanut voittaa vuoden lopussa seuran kalakuninkaan arvonimen ja kaiverruttaa nimensä POKAn Kultaisen Kelan jalustaan. Myös vuoden suhteellisesti suurin kala palkitaan muhkealla kiertopalkinnolla. Vuosittain pidämme myös seuran pilkkimestaruuskisat ja osallistumme kansalliseen Opiskelijapilkki-tapahtumaan. POKAlla on perinteisesti ollut järjestysoikeus myös kalaisaan toukokuiseen Ossin lammen onkikisaan Otaniemessä.

Tervetuloa mukaan toimintaan! POKAn ilmoitustaulu on esillä TKK:n päärakennuksen C-salin vieressä. Kannattaa myös tutustua POKAn suosittuun uutisryhmään otaxin newsseissä, nimeltään tietenkin tky.kalayhd.poka.

Joka syksy ilmestyvän POKA-julkaisun, Tappajahauen vuoden -97 numero, Talttumaton Tappajahauki on nyt tilattavissa.

Pokan kalakalenteri 1997 kertoo milloin tapahtuu. POKAn omien tapahtumienlisäksi sivulle keräillään tietoa erilaisista kilpailuista, messuista ja muustakin - aivan kuten haluatte. Eli ilmianna nyt naapuripitäjän ruutananrokastuskarnevaalit POKAn kalakalenteriin !

17.09.97 Meritaimenreissu Kaunissaareen 31.10 - 02.11 Infon ja ilmoittautuneet näet tästä.

09.10.97 Online-raportit syksyn -97 haukireissulta (8.- 12.10)

13.08.97 pieni kuva (HS)

05.05.97 Wappureissu Saltvikin Hjortöhön

28.04.97 Kevään 97 haukireissun kuulumiset, kuinkas turneella kävikään?

28.01.97 Tietoja Alaska 1998 -projektista.

10.07.96 Tietoja Laajalahden luonnonsuojelualueen laajennuksesta.

Hieman tilastotietoa


Osoite

TKY / Polyteknikkojen Kalastusseura POKA
PL 69
02151 ESPOO
FINLAND

E-mail: poka@otax.tky.hut.fi
pj. Aki Tilli, puh. 050-5894171 gJoitakin mielenkiintoisia linkkejä

Kotimaiset

Kansainväliset


Mikan Jättihauki 12,95 kg:
Akin ja Johannan soutulohi: [lohi]
Tämän sivun ylläpitovastuu POKAn hallitus <pokah@otax.tky.hut.fi> 21.08.1997

POKA Home Page originally designed and recent changes made by <Arto.Kojo@hut.fi>