Tätä sivua ei tällä hetkellä päivitetä.
Huomaa: ajantasainen sivusto löytyy osoitteesta
Ajantasaiset jäsenpalvelut: Saalisjärjestelmä | Veneiden varaustilanne | Jäsenluettelo
POKA kokkaa:
Pelkällä kaljalla ei elä. Väittävät.
Niinpä ainakin yhtenä iltana per kalareissu syömme perinteisesti
kiinteätä ruokaa.
Parhaiten uppoavat Akin haukibiittar sekä Galkinin haukipata,
näistä kirjallista tietoa löytyy ensin mainitusta.
Uudempaa reseptikaartia edustaa Halmeen Jannen juustohauki. Nam.
Lisäksi olemme ottaneet esittelyyn mukaan makoisan madekeiton.
(C) Aki Anttila
Haukibiittar
- 1-10 kg fileroitua, ruodotonta, nahatonta haukea
- munia
- korppu- ja ruisjauhoja
- suolaa
- sokeria
- sitruunapippuria
- yrttimaustetta (Herbs de Provence tms.)
- voita
- sitruunaa (tai sitruunatiivistettä)
Haukifileet paloitellaan maun mukaan sopiviksi paloiksi (peukalonpää-pää).
Munat rikotaan kuppiin ja rikotaan keltuainen, sekoitetaan.
Korppu- ja ruisjauho sekoitetaan lautaselle suhteessa 25-75.
Paistinpannuna käytetään valurautapannua.
Levyä pidetään maksimissaan vitosella jos ei ole kiire niin nelosella.
Palaset upotetaan munaseokseen, valutetaan hetki,
kieritetään jauhoseoksessa
ja asetetaan voisulapannulle.
Mausteita käytetään seuraavasti;
- sitruunaa pirskotellaan sinne tänne
- suolaa ripaus
- sitruunapippuria reiluhkosti
- yrttimaustetta erittäin varovasti
- sokeria ripaus
Paistetaan ja maustetaan kummaltakin puolelta kauniin ruskeaksi.
Nautitaan esim. riisin tai oluen kera.
Juustokala
- 500g haukifilettä tms.
- 2 tl sitruunamehua
- 1 tl suolaa
- ripaus valkopippuria
- 1/2 dl hienonnettua tilliä (kuivattu käy, mutta tuore parempi)
Päälle: - 25g pehmeää voita
- 1 keltuainen
- 3dl juustoraastetta (punaleimainen emmental)